Adriai - tenger
  advent 2014
  Afrikai utazások
  Akció!!!!
  Amerika
  Atlanti - óceán
  Ázsia
  egyéni szállások
  Egyiptomi hajóutak
  Egzotikus utak
  Európa
  Fekete - tenger
  Földközi - tenger
  gasztronómiai programok
  Görög - szigetek
  Karib-tenger
  Karnevál
  Körutak, városlátogatások
  Mediterrán országok
  Nyár 2014
  őszi körutak, városlátogatások
  síutak 2014/2015
  Szilveszter 2014/2015
  Tengeri hajóutak
  Vörös-tenger
  Albánia
  Ausztria
  Bosznia-Hercegovina
  Bulgária
  Ciprus
  Csehország
  Dél-Afrika
  Dominika
  Egyesült Arab Em.
  Egyiptom
  Etiópia
  Finnország
  Franciaország
  Ghána
  Görögország
  Hollandia
  Horvátország
  India
  Indonézia
  Irán
  Írország
  Izrael
  Jamaika
  Jordánia
  Kína
  Kongó
  Kuba
  Lengyelország
  Magyarország
  Malajzia
  Málta
  Marokkó
  Mexikó
  Montenegro
  Nagy - Britannia
  Németország
  Olaszország
  Oroszország
  Peru
  Portugália
  Románia
  Spanyolország
  Svájc
  Szenegál
  Szerbia
  Szlovákia
  Szlovénia
  Tanzánia
  Thaiföld
  Tunézia
  Törökország
  Új-Zéland
  Ukrajna
  USA
  Venezuela
  Vietnám
  Üzbegisztán
  Zöld-foki-szigetek
  Örményország
Interfocust a kedvencek közé
 
Hírlevél
Ország:  Úttípus:
Indulás:  Ár:
Utazás módja:Város vagy szálloda neve:

Lengyelország

Lengyelországbe utazás
További képek, nagyítás
Advent Krakkóban (IF8283)
Ország: Lengyelország
Utazás: autóbusszal
Szállás: Hotel***
1.nap: Budapest-Krakkó

Elutazás Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Lengyelországba. A mai napig úgy tartják, hogy Krakkó a legfontosabb szellemi és intellektuális központja az országnak, valamint a nemzeti öntudat helyszíne. Séta az Óvárosban és Európa egyik legnagyobb középkori Főtéren. A Mária templom megtekintése a felbecsülhetetlen értékű 5 szárnyú gótikus faragott oltárral. A Főtér közepén áll Lengyelország legrégebbi kereskedőháza, a Posztóház, melyben krakkói emléktárgyakat és népművészeti cikkeket lehet vásárolni. A Főtérről induló vagy az őt körülvevő kis utcákon szinte minden megtalálható, ami a város egyedi és megismételhetetlen hangulatát adja. Szabadidő a hangulatos karácsonyi piacon. Érdemes megkóstolni a tipikus füstölt juhsajtot, az oscypek-et. Este a szállás elfoglalása.

2.nap: Zakopane-Besztercebánya-Budapest


Reggeli után a „Lengyelország téli fővárosa” címet viselő Zakopane festői fekvésű városába indulunk, mely a Tátra, az ország legmagasabb hegyvonulatának lábainál fekszik. Séta és vásárlási lehetőség a város hangulatos főutcájában, majd továbbutazás Besztercebányára. Séta az adventi vásárban, majd hazautazás. Érkezés Magyarországra az esti órákban.Utazás: autóbusszal Ellátás: reggeli Szállás: Hotel Quality Krakow*** vagy hasonló kategória
Advent Zakopaneban (IF12560)
Ország: Lengyelország
Utazás: autóbusszal
Szállás: panzió
1. nap:

Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelországig, útközben rövid pihenőkkel. Dél körül érkezés Zakopaneba. A város nevezetességeinek megtekintése után szabadprogram, vásárlási lehetőség a piacon (helyi kézműves termékek, szépen kidolgozott bőráruk, fafaragványok). A piac egyik érdekessége az itt élők saját készítésű sajtjai, melyekből kóstolás után lehet vásárolni. A szabadidő alatt lehetőség nyílik még feljutni a Gubalowka csúcsra a zakopanei piac végében található felvonóval, a felvonó 1128 méterre szállítja a kirándulókat. A Gubalowka csúcsról, szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk. Kora délután szállásfoglalás, majd fakultatív programlehetőség: lovaskocsikázás vagy pedig hó esetén lovasszánozás. Fakultatív vacsora egy tipikus lengyel étteremben.

2. nap:

Reggeli után szabadprogram Zakopaneban vagy kirándulási lehetőség a Kasprowy csúcsra, több, mint 1900 méteres magasságba. A csúcsra érkezve a környező hegyek csodálatos panorámája tárul elénk. A délelőtti program után fakultatív ebédelési lehetőség, majd aki szeretné, megtekintheti a Zakopanei Stílus Múzeumát. A múzeumban megismerhetjük a helyi népcsoport hagyományait, életvitelét. Kora délután hazaindulás. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Vacsora felár: kb. 45 PLN/fő (helyszínen fizetendő)
2. napon fakultatív ebéd kb. 45 PLN/fő (helyszínen fizetendő)

Fakultatív programok: (előre jelezni szükséges)
kirándulás a Kasprowy csúcsra kb. 80 PLN/fő
lovaskocsizás vagy lovasszánozás 40 PLN/fő

Várható belépőjegy költségek:
Gubalowka felvonó kb. 20 PLN/fő
Zakopanei Stílus Múzeuma kb. 10 PLN/fő
Lengyelországra akciók
További képek, nagyítás
Kalandozás Dél-Lengyelországban (IF10163)
Ország: Lengyelország
Utazás: autóbusszal
Szállás: Hotel***
1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest - Zakopane – Krakkó (400 km)

Reggel parassapusztai határátlépéssel megyünk Szlovákiába. Az országon áthaladva délután érkezünk Lengyelországba. Egyből megállunk egy mesés városban. Zakopane csodálatos fekvésű település, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétáló utca, a hatalmas piac, az ódon fatemplom, a Gubalowka-hegy mind ezt a tényt bizonyítják. Városi sétánk után Krakkó melletti szállásunkra utazunk, fakultatív vacsora (3 éj).

2. nap: Krakkó – Wieliczka (30 km)

Reggeli után megismerkedünk a világörökség listán is szereplő Krakkóval. Először a Visztula partján fekvő királyi várba, a Wawelbe látogatunk el. A termekben tett sétánk közben a kalauzunktól alapos tájékoztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakóinak életéről. A várban tett nézelődésünket a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Folytatjuk Krakkó felfedezését a belvárossal. Fő látványosságok: Rynek, Posztóház, Mária-templom. Szabadprogramunk után késődélután megyünk Wieliczka fő látványosságának, a világörökségi listán is szereplő sóbányába megtekintésére. Itt leszállunk a bánya mélyébe. A közel kétórás program során bemutatják a nehéz munka rejtelmeit. A sóbányászat veszélyei, évszázados technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Szállás, mint előző nap.

3. nap: Auschwitz – Czestochowa (360 km)

Reggeli után mindenki eldönti, hogy sétál, kirándul a szálloda környékén, vagy eljön velünk egy nagyon érdekes kirándulásra. Először a történelem egyik legmegrázóbb helyszínét keressük fel. Az auschwitzi láger manapság már csak emlékhely. A helyi idegenvezetőnk beszél a borzalmakról. Ezt követően a birkenaui tábornál is megállunk egy rövid időre, ahol szintén lehet fényképezni. A felkavaró és megrázó élmények után kifejezetten jó a nyugodt zarándokhely felkeresése Czestochowaban, ami e nagy katolikus országnak a legismertebb zarándokhelye. A Jasna Gorai kolostort a magyar pálos rend 1382-ben alapította, nevét is a magyar pálosoktól kapta. A Fekete Madonna kegykép két évvel később került a kolostorba és a következő években a kép által zarándokhellyé vált. Azóta is hívők százezrei keresik fel a Madonnát. A helyszínen nekünk is lesz időnk egy kis elmélyülésre. Estére érünk vissza a szállásunkra.

4. nap: Wadowice – Szlovákia – Budapest (440 km)

Reggelit követően a katolikus hívők számára különösen érdekes helyet keresünk fel, Wadowicet. Itt született Karol Wojtyla, a későbbi II. János Pál pápa. A 20.000 lakosú településen, a pápa tiszteletére a szülői házban múzeumot rendeztek be. Meg lehet tekinteni a múzeumot, vagy a városkában lehet sétálni. Ezt követően Szlovákián keresztül kisebb pihenőkkel hazautazunk. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Minimum létszám: 35 fő

Szállás: 3 éjszaka *** szálloda 2 ágyas tusolós WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli
Utazás: Nyugati típusú autóbusszal (légkondicionálás, videó, italhűtő, kávéfőző)

Körutazás Dél-Lengyelországban (IF7173)
Ország: Lengyelország
Utazás: autóbusszal
Szállás: Hotel***
1. nap: Árva vára, Krakkó
Elutazás Szé­kes­fe­hér­vár­ról, a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Bu­da­pest­ről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pálya­ud­var­tól. Utazás a Vác – Parassa­puszta út­vo­na­lon Szlová­kiába, ahol Zólyom – Besz­ter­ce­bánya – Rózsa­hegy érin­té­sével érkezünk az Árva folyó völgyébe. Láto­gatás Árva várában, mely Európa egyik leglát­vá­nyo­sabb fekvésű várkas­télya.
Délután a Kárpátok északi lejtőin leeresz­kedve érkezünk meg Krakkóba, a lengyel királyok ősi székvá­ro­sába. A város műem­lékei közül jópárnak magyar vonat­kozása is van. Séta a szépen felú­jított óvárosban. Itt talál­ható a hatalmas főtér, közepén a híres Posztó­csar­nokkal. A tér sarkában áll a Mária-templom, melynek a főoltára felett el­he­lyez­kedő szárnyas oltár a gótikus fafa­ra­gó­mű­vészet csodája.
Szállás Krakkóban (3 éj).

2. nap: Krakkó, Wieliczkai sóbánya
Folytatjuk a krakkói vá­ros­né­zést. Láto­gatás a Wawel épü­let­együt­tesében, mely évszá­za­dokon keresztül a lengyel királyok rezi­den­ciája volt (kated­rális a lengyel királyok sírem­lé­keivel, rene­szánsz királyi palota pazar beren­de­zéssel stb.). Kora délután szabad program, ide­gen­ve­ze­tőnk­kel le­he­tő­ség a zsidó negyed meg­te­kin­té­sé­re.
A nap zárá­sa­ként láto­gatás a Krakkó melletti Wie­liczka sóbá­nyá­jában. Az érdekes bánya­mú­zeum bemu­tatja a bánya régi műkö­dését. A láto­gatás csúcs­pontja a mi IV. Béla királyunk lányáról el­ne­vezett hatalmas föld­alatti Kinga-kápolna, mely­nek szinte minden díszítő elemét sóból faragták.

3. nap: Łańcut kastélya, Tarnów
Egész napos kirán­dulás Délkelet-Lengyel­or­szágba. Utazás Rzeszów városán keresztül Łańcutba, ahol Lengyel­or­szág egyik legszebb kastélya talál­ható. A dúsgazdag Potocki család egykori rezi­den­ci­ájának pompásan beren­dezett termei szám­talan műkin­cset rejtenek és látványos a kastély parkja is.
Vissza­útban Krakkó felé vá­ros­né­zés Bem József szülő­vá­ro­sában, Tarnówban: régi város­háza, gótikus kated­rális gazdagon díszített belső térrel, műemlék házak a főtéren stb. A tarnówi program végén lerójuk kegye­le­tünket „Bem apó” egészen kü­lön­le­ges mau­zó­le­umánál, mely a város egyik park­jában talál­ható.

4. nap: Ojcówi Nemzeti Park, Ogrodzieniec vára, Częstochowa
Utazás Krakkótól északnyugat felé. Is­mer­ke­dés az Ojcówi Nemzeti Parkkal, melynek ne­ve­zetes­sé­gei közé tartoznak a kü­lön­le­ges formájú szikla­alak­za­tok. Fotó­szünet egy érdekes „vízre épített” fatemp­lomnál.
To­vább­uta­zás Częstochowa irányába. Útközben megnézzük Lengyel­ország talán leglát­vá­nyo­sabb várromját, Ogrodzieniec várát. Częstochowa Lengyel­ország első számú zarán­dok­helye, a csoda­tévő Fekete Madonna képhez több millióan jönnek imád­kozni minden évben (a helyiek szerint a város a világ ötödik legfor­gal­ma­sabb zarán­dok­helye). Láto­gatás a kolostor gyönyörű épü­let­együt­tesében, majd to­vább­uta­zás Sziléziába. Szállás Wrocławban (2 éj).

5. nap: Wrocław, Ksi±ż várkastély, ¦widnica (Béketemplom)
Délelőtt vá­ros­né­zés Wrocławban, Alsó-Szilézia fő­vá­ro­sá­ban (németül Breslau, magyarul Boroszló). Az egyik leg­gaz­da­gabb múltú lengyel város tele van műem­lé­kekkel: lenyű­göző méretű főtér nagy­sze­rűen felújított ősi polgár­há­zakkal, Közép-Európa egyik legszebb gótikus város­há­zája, kö­zép­ko­ri temp­lomok sora az óvárosban és az Odera folyó szige­tein stb.
Délután kirán­dulás Ksi±ż (németül Fürstenstein) várkas­télyához. A mo­nu­men­tá­lis épü­let­együt­tes egy kü­lön­le­gesen szép keveréke a XIII. és XX. század között alkal­ma­zott építé­szeti stílu­soknak. Séta a várkas­tély körül és annak szép park­jában. (A pazar külsőhöz képest a kastély belső termei viszonylag szerényen vannak beren­dezve, ezért azok megte­kin­tését nem java­soljuk.) Vissza­útban Wrocławba láto­gatás a híres ¦widnicai Béke­temp­lomban (UNESCO vi­lág­örök­ség).

6. nap: Pszczyna kastélya, Auschwitz
Utazás a Wrocław – Opole – Gliwice út­vo­na­lon a Katowice környéki Pszczynába. A nagy kelet-sziléziai ipar­vi­déken talál­ható barokk főúri kastély gyönyörű termei kellemes megle­pe­tést jelen­tenek a turis­táknak (Európa egyik leg­gaz­da­gabb család­jának a tulaj­dona volt 1945-ig).
Délután O¶więcimben (németül Auschwitz) le­he­tő­ség a náci halál­tábor helyén beren­dezett em­lék­mú­ze­um meg­te­kin­té­sé­re. A világ­tör­té­nelem talán legsö­tétebb idősza­kával való szem­be­sülés mindenki számára megrázó élményt jelent. To­vább­uta­zás Zako­panéba, a Magas-Tátra lábainál fekvő hegy­vidéki üdülő­helyre, szállás (2 éj).

7. nap: Zakopane, Kasprowy Wierch
Egész napos ba­ran­go­lás Zako­panéban és kör­nyé­kén. Délelőtt közös séta a városban, utána sza­bad­idő. Lehe­tőség siklóval felmenni a Gubałówka hegyre (pano­ráma az egész városra és a Magas-Tátrára). Délután kabinos felvo­nóval felmegyünk a Magas-Tátrához tartozó 2000 méteres Kasprowy Wierch-re, ahol valaha a magyar-lengyel határ húzó­dott (fe­lejt­he­tet­len körpano­ráma a Magas-Tátra hegy­világára).

8. nap: Nedec vára, Dunajec-áttörés
Utazás han­gu­la­tos hegyi falvakon keresztül a festői fekvésű Nedec várához, mely 1918-ig Magyar­ország egyik északi határ­vára volt. A vár és a benne lévő kis múzeum meg­lá­to­ga­tá­sa után csoportos tuta­jozás a Dunajec folyó vad­re­gé­nyes szur­dok­völ­gyében.
Délután átkelés Szlová­kiába és haza­utazás a Rózsa­hegy – Beszter­ce­bánya – Parassa­puszta – Vác út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re, majd Szé­kes­fe­hér­vár­ra az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje (2-3. nap) a múzeumok nyitva tartásának függ­vé­nyében fel­cserélődhet

Utazás
Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­automata).

Szállás
7 éj­sza­ka 3 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, kétágyas, fürdő­szo­bás szobákban (3 éj­sza­ka Krakkóban, 2 éj­sza­ka Wrocławban, 2 éj­sza­ka pedig Za­ko­panéban).

Figyelem: Zakopanéban a csoportok úszó­me­dencés, szaunás, emelt szintű 3 csil­la­gos szál­lo­dá­ban lesznek elhelyezve.

Ellátás
Büféreggeli / fakultatív félpanzió.
Magas-Tátra, Krakkó, Dunajec-áttörés (IF9537)
Ország: Lengyelország
Utazás: autóbusszal
Szállás: Hotel***
1. nap: Besztercebánya, Árva vára, Chochołów, Zakopane
Elutazás Szé­kes­fe­hér­vár­ról, a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Bu­da­pest­ről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pálya­ud­var­tól. Utazás a Vác – Parassa­puszta út­vo­na­lon Szlová­kiába, ahol Zólyom érin­té­sével érkezünk meg Beszter­ce­bá­nyára. Séta a han­gu­la­tos város­köz­pontban, majd to­vább­uta­zás az Árva folyó völgyébe. Láto­gatás Árva várában, mely Európa egyik leglát­vá­nyo­sabb fekvésű vár­kas­télya.
Délután átkelés Lengyel­or­szágba. Először egy ősi, Zako­pane környéki górál faluval, Chochołów-val is­mer­ke­dünk (jelleg­zetes faházak). Ezután közös séta Zako­panéban, Lengyel­ország leghí­resebb hegy­vidéki üdülő­helyén, a Magas-Tátra lábainál. Szállás Zakopanéban (5 éj).

2. nap: Nedec vára, Dunajec-áttörés, Zakopane
Utazás han­gu­la­tos hegyi falvakon keresztül a festői fekvésű Nedec várához, mely 1918-ig Magyar­ország egyik északi határ­vára volt. A vár és a benne lévő kis múzeum meg­lá­to­ga­tá­sa után csoportos tuta­jozás a Dunajec folyó vad­re­gé­nyes szur­dok­völ­gyében.
Ezután sza­bad­idő Zako­panéban, le­he­tő­ség siklóval felmenni a Gubałówka hegyre (pano­ráma az egész városra és a Magas-Tátrára).

3. nap: Krakkó, Wieliczkai sóbánya
Egész napos kirándulás Krakkóba. A Kárpátok északi lejtőin leeresz­kedve érke­zünk meg a lengyel királyok ősi szék­vá­ro­sába. A város műem­lékei közül jópárnak magyar vonat­ko­zása is van. Először a Wawel épü­let­együt­tesét láto­gatjuk meg, mely évszá­za­dokon keresztül a lengyel királyok rezi­den­ciája volt (kated­rális a lengyel királyok sírem­lé­keivel, rene­szánsz királyi palota pazar beren­de­zéssel). Ezután séta a szépen felújított óvárosban. Itt talál­ható a hatalmas főtér, közepén a híres Posztó­csar­nokkal. A tér sarkában áll a Mária-templom, melynek a főol­tára felett el­he­lyez­kedő szárnyas oltár a gótikus fafa­ra­gó­mű­vészet csodája.
A nap zárá­saként láto­gatás a Krakkó melletti Wieliczka sóbá­nyá­jában. Az érdekes bánya­mú­zeum bemu­tatja a bánya régi műkö­dését. A láto­gatás csúcs­pontja a mi IV. Béla királyunk lányáról el­ne­vezett hatalmas föld­alatti Kinga-kápolna, mely­nek szinte minden díszítő elemét sóból faragták.

4. nap: Kasprowy Wierch, Morskie Oko
Délelőtt kabinos felvonóval felmegyünk a Magas-Tátrához tartozó 2000 méteres Kasprowy Wierch-re, ahol valaha a magyar-lengyel határ húzó­dott (fe­lejt­he­tet­len körpano­ráma a Magas-Tátra hegy­vi­lá­gára). To­vább­uta­zás a Magas-Tátra gyöngy­szeme, a Mors­kie Oko irányába. Útközben a Zako­pane melletti Jaszczu­rówka kápolna meg­te­kin­té­se (tipikus zako­panei stílus).
A Morskie Oko egy hatalmas hegyek között fekvő tenger­szem, melyhez az autó­busz­par­kolótól egy 9 km hosszú, jól kiépí­tett túraút vezet. A kirán­dulók ezt a távot álta­lában jó 2 óra alatt teszik meg, de le­he­tő­ség lesz a hely­színen lovas­ko­csikat bérelni, amivel a tavat másfél km-re lehet megkö­ze­líteni. Onnan már csak 20-25 perces gyaloglás ez az elbűvölő szép­sé­gű tó.

5. nap: Zakopane / Auschwitz, Pszczyna kastélya
Szabad program, pihenés Zakopanéban. Lehetőség túrázásra a környező hegyekben.
Fakultatív program: Egész napos kirán­dulás ide­gen­ve­ze­tőnk­kel. O¶więcimben (németül Auschwitz), az egykori náci halál­tábor helyén beren­dezett em­lék­mú­ze­um meg­te­kin­té­se. A világ­tör­té­nelem talán legsö­tétebb idősza­kával való szembe­sülés mindenki számára megrázó élményt jelent.
Délután láto­gatás Pszczyna kasté­lyában. A nagy kelet-sziléziai ipar­vi­déken talál­ható barokk főúri kastély gyönyörű termei kellemes megle­pe­tést jelen­tenek a turis­táknak (Európa egyik leg­gaz­da­gabb család­jának a tulajdona volt 1945-ig).
A fakultatív program ára: 6.200 Ft + belépődíjak (garantált indulás).

6. nap: Lőcse, Szlovák-Tátra, Csorba-tó
Átkelés Szlovákiába, is­mer­ke­dés az egyik legszebb felvi­déki város, Lőcse ne­ve­zetes­sé­geivel: kö­zép­ko­ri város­falak, rene­szánsz város­háza, szégyen­ketrec, Thurzó-ház, gótikus Szent Jakab-templom (belseje a kö­zép­ko­ri vallásos művé­szetek való­ságos kincses­háza) stb.
A kora délutáni órákban ba­ran­go­lás a Magas-Tátra szlovák oldalán a Tátra­lomnic – Ótátra­füred – Csor­ba-tó út­vo­na­lon, majd haza­utazás Beszter­ce­bá­nyán és Parassa­pusztán keresztül. Érkezés Buda­pest­re és Szé­kes­fe­hér­vár­ra az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartásának függvényében felcserélődhet.
Utazás
Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­automata).

Szállás
5 éj­sza­ka egy emelt szintű 3 csil­la­gos szál­lo­dá­ban Zakopanéban, kétágyas, fürdő­szo­bás szo­bák­ban. A szál­lo­dá­ban található szauna, fit­ness­terem és fedett úszómedence is, melye­ket a szálloda vendégei ingyen hasz­nál­hatnak.

Ellátás
Büféreggeli / fakultatív félpanzió.
Lengyelországi megrendelés
További képek, nagyítás
Szilveszter Krakkóban (IF8290)
Ország: Lengyelország
Utazás: autóbusszal
Szállás: Hotel**
1.nap Árva vára-Zakopane-Krakkó
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Látogatás az Árva folyó fölé emelkedő sziklaszirte épült Árva várában. Megálló a Tátra fővárosában Zakopane-ban, melynek központjában sok gorál faházat láthatunk. A szállás elfoglalása Krakkóban.

2. nap Krakkó
Reggeli után a lengyel Akropolisz-on magasodó Wawel-hez látogatunk, mely a XVII. századig a királyok koronázási és temetkezési színhelye volt. Krakkó óvárosának gyönyörű utcáin sétálva ismerkedünk a Világörökség által védett egykori koronázó várossal. Este vacsora a szállodában (az étterem 22.30-kor zár), majd az Újév köszöntése Krakkó belvárosában.

3. nap Debno-Budapest
Utazás Debno-ba, a XIV. században alapított faluba, melynek szögek nélkül készített gyönyörű fatemploma az Unesco Világörökség listáján is szerepel. Hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban.
Utazás: autóbusszal
Szállás: Quality Hotel Krakow ***
Ellátás: félpanzió
Tavaszköszöntő hétvége Krakkóban (IF12509)
Ország: Lengyelország
Utazás: autóbusszal
Szállás: hotel***
1. nap: Szeged – Budapest – Wieliczka– Krakkó (690 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban, utazás Szlovákiába, az Alacsony-Tátra vidékére. Besztercebányán rövid pihenőt tartunk. Továbbutazva különleges helyre látogatunk, az UNESCO védelmét élvező világörökség részét tekintjük meg. A wieliczkai sóbányához látogatunk. Földünk egyik legrégebbi, ma is látogatható sóbányája turisták ezreit vonzza. Csodálatosak sóból kivájt folyosói, csillogó termei, kápolnája. Krakkó tavaszi fényei felé folytatjuk utunkat, ahol 2 éjszakán keresztül lesz szálláshelyünk.

2. nap: Krakkó és a Wawel (10 km)

Reggeli után városnézés Krakkóban. (ápr. 04-i csoport esetében az ünnep miatt bizonyos objektumok nem látogathatóak) Az óvárosban teszünk gyalogos sétát (a főtér látnivalói – a világörökség része), Posztócsarnok, Mária templom, Jagello Egyetem, Barbakán, a színház. Ellátogatunk a Wawelbe, helyi vezetővel tekintjük meg a híres koronázási templomot, melynek belsejében Báthory István és Nagy Lajos királyunk leányának, Hedvignek sírja is nyugszik. Délután szabadidő, sétálhat az óvárosban, mely a világörökség része.

3. nap: Zakopane – Késmárk – Budapest – Szeged (430 km)

A mai napon a Lengyel-Tátra egyik jól ismert téli-nyári üdülőhelyét, Zakopanét keressük fel. Jó idő esetén felvonóval feljutunk a Gubalovka hegyre, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környező hegyekre és a városra. Nézelődünk és vásárolunk helyi piacán, megkóstoljuk a híresen finom sajtokat. A Tátrán keresztül folytatjuk utunkat, Késmárkon pihenőt tartunk, megtekintve híres fatemplomait. Továbbutazva a késő esti órákban érkezünk Budapestre, majd továbbutazás Szegedre.

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: 2 éjszaka szálloda***

Ellátás: 2x reggeli
Valutaváltó (Aktuális valuta középárfolyamok):
=> HUF Magyar Forint
Üzenetek

Ünnepi nyitvatartás:

December 29.-én 10.00-16.00

December 30.-án 10.00-16.00

December 31.-január 04.: ZÁRVA
>>>


KÖSSÖN UTAZÁSI

BIZTOSÍTÁST

ONLINE!

 

 


WORLD TOURS
UTAZÁSI IRODA

1113 Budapest
Villányi út 52.

Tel:+36-1-279-0075

+36-70-334-1133 (10:00-17:00)

E-mail:
worldtours@
worldtours.hu

Nyitvatartás: Hétfőtől - péntekig 10:00-17:00Árajánlatért kérjük
keresse e-mailben
vagy telefonon
Irodánkat!

 

 

 

 

  


Akciók - Partnereink - Rólunk - Foglalási útmutató - Linkcenter - Médiaajánlat - Hírlevél - Országleírások - Játék
2004 © Copyright Interfocus Kft.      Email: info@interfocus.hu      Programozás, design és hosting: Ensim.hu