Adriai - tenger
  advent 2013
  Afrikai utazások
  Akció!!!!
  Amerika
  Atlanti - óceán
  Ázsia
  Belföld
  egyéni szállások
  Egyiptomi hajóutak
  Egzotikus utak
  Előfoglalás 2013/2014
  Európa
  Fekete - tenger
  Földközi - tenger
  Görög - szigetek
  Hátizsákos utazások
  Húsvét
  Karib-tenger
  Karnevál
  Körutak, városlátogatások
  MAKRYGIALOS
  Mediterrán országok
  Nyár 2014
  olasz, spanyol egyéni szállásaink
  Premium utazások
  síutak 2013/2014
  Szilveszter 2013/2014
  tavaszi körutak, városlátogatások
  Tengeri hajóutak
  Vörös-tenger
  Wellness - ajánlatok belföldön
   Thaiföld
  Albánia
  Ausztria
  Baltikum
  Belgium
  Bhután
  Bosznia-Hercegovina
  Brazília
  Bulgária
  Ciprus
  Costa Rica
  Csehország
  Dánia
  Dominika
  Egyesült Arab Em.
  Egyiptom
  Észak-Ciprus
  Finnország
  Franciaország
  Guatemala
  Görögország
  Holland Antillák
  Hollandia
  Horvátország
  India
  Indonézia
  Írország
  Izrael
  Jamaika
  Japán
  Jordánia
  Kenya
  Kína
  Kuba
  Lengyelország
  Magyarország
  Malajzia
  Maldív - szigetek
  Málta
  Marokkó
  Mexikó
  Montenegro
  Nagy - Britannia
  Németország
  Norvégia
  Olaszország
  Oroszország
  Peru
  Portugália
  Románia
  Skandinávia
  Spanyolország
  Srí Lanka
  Svájc
  Svédország
  Szerbia
  Szlovákia
  Szlovénia
  Tanzánia
  Tunézia
  Törökország
  Ukrajna
  USA
  Venezuela
  Vietnám
  Üzbegisztán
  Zöld-foki-szigetek
  Örményország
Interfocust a kedvencek közé
 
Hírlevél
Ország:  Úttípus:
Indulás:  Ár:
Utazás módja:Város vagy szálloda neve:

Lengyelország

Adventi forgatag Krakkóban (IF10156)
Ország: Lengyelország
Utazás: autóbusszal
Szállás: Hotel***
1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Zakopane – Krakkó (400 km)

Reggel parassapusztai határátlépéssel megyünk Szlovákiába. Az országon áthaladva délután érkezünk Lengyelországba, ahol rögtön megállunk egy mesés városban. A csodálatos fekvésű Zakopane Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétálóutca, a hatalmas piac, az ódon fatemplom, a Gubalowka-hegy, mind ezt a tényt bizonyítják. A város nevezetességeinek megtekintése után szabadprogram, vásárlási lehetőség a piacon (helyi kézműves termékek, szépen kidolgozott bőráruk, fafaragványok). A piac egyik érdekessége az itt élők saját készítésű sajtjai, melyekből kóstolás után lehet vásárolni. Városi sétánk után Krakkó melletti szállásunkra utazunk, (2 éj) fakultatív vacsora.

2. nap: Krakkó – Wieliczka (30 km)

Reggeli után megyünk Wieliczka fő látványosságának, a világörökségek listáján is szereplő sóbányának a megtekintésére. Itt leszállunk bánya mélyébe. A közel két órás program során bemutatják a nehéz munka rejtelmeit. Ezt követően a világörökség listán szintén szereplő Krakkóval ismerkedünk. A Visztula partján fekvő királyi várral, a Wawellel kezdjük látogatásunkat. A várban tett nézelődésünket a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Folytatjuk Krakkó felfedezését a belvárossal. Fő látványosságok: Rynek, Posztóház, Mária-templom. Délután, szabadprogramunk alatt a Ryneken található adventi forgatagban sétálunk. Több mint 50 bódéban kínálják az árusok az ünnephez kötődő díszeket, ajándéknak valókat, az ünnepi ételeket és forralt bort. Számtalan érdekes program szolgálja a látogatók szórakozását: jászolverseny, zenei produkciók, felvonulások, előadások. Szállás, mint előző nap.

3. nap: Wadowice – Szlovákia – Budapest (440 km)

Reggelit követően a katolikus hívők számára különösen érdekes helyet keresünk fel, Wadowicét. Itt született Karol Wojtyla, a későbbi II. János Pál pápa. A 20.000 lakosú településen a pápa tiszteletére a szülői házban múzeumot rendeztek be. Meg lehet tekinteni a múzeumot, vagy a városkában lehet sétálni. Ezt követően Szlovákián keresztül kisebb pihenőkkel hazautazunk. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Minimum létszám: 35 fő

Szállás: 2 éjszaka *** szálloda 2 ágyas tusolós WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli

Utazás: Nyugati típusú autóbusszal (légkondíció, videó, WC, melegital automata, italhűtő...)

hotel egzotikus utazások
További képek, nagyítás
Hétvége Krakkóban (IF7597)30.900 Ft/fő
Ország: Lengyelország
Utazás: luxusbusszal
Szállás: Hotel **
Ind. időpontok: 2014. 05. 23. - 2014. 09. 26.
1. nap: Budapest-Árva vára-Zakopane-Krakkó
Indulás a kora reggeli órákban. Látogatás az Árva folyó fölé emelkedő sziklaszirtre épült Árva várában. A középkorban fontos szerepet játszott Magyarország északi határa és a Lengyelország felé vezető kereskedelmi út védelmében. Megálló a Tátra fővárosában
Zakopane-ban, mely a legmagasabban fekvő város Lengyelországban. A több, mint 2000 méter magas csúcsok között meghúzódó hangulatos település olyan, mint egy ékszerdoboz. Este érkezés Krakkóba. Szállás elfoglalása.
2. nap: Krakkó-Wieliczka
Reggeli után a Wawelhez látogatunk, mely a XVII. századig a királyok koronázási és temetkezési színhelye volt. A boltíves, tornácos belső udvar és az egyedülálló flandriai gobelin kollekció a mai napig a palota legfőbb jellegzetessége. Krakkó óvárosának gyönyörű utcáin sétálva ismerkedünk a Világörökség által védett egykori koronázó várossal. Délután szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás az UNESCO Világörökségek listáján szereplő Wieliczkai sóbányába. A világ egyik legősibb sóbányájában, 135 méterrel a föld alatt csodáljuk meg ennek a titokzatos föld alatti városnak a sóban faragott termeit. (Ár: 6.000,-Ft/fő)
3. nap: Debno-Dunajec vára-Budapest
Első megállónk Debno a XIV. században alapított falu, melynek szögek nélkül készített gyönyörű fatemploma az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Látogatás a festői környezetben épült gótikus nedeci várnál, majd hazautazás.


Előfoglalási kedvezmények:
2014. január 01-31.-ig történő foglalás esetén: Rendkívüli előfoglalási akció keretén belül teljes összeg befizetése esetén 25%, előleg esetén 15% kedvezmény 5 hónapon kívüli indulás esetén! A különleges kedvezmény utanként csak korlátozott számban vehető igénybe! 25%-os kedvezménnyel utanként maximum 6 hely kerül értékesítésre! Az akció visszavonásig érvényes!
Február 1-28-ig történő foglalás esetén: teljes összeg esetén 15%, előleg befizetésével 10% kedvezmény.
Március 1-31-ig történő foglalás esetén : teljes összeg 10%, előleg befizetése esetén 5% kedvezmény.
részletek - foglalás
Kalandozás Dél-Lengyelországban (IF10163)37.955 FT/fő
Ország: Lengyelország
Utazás: autóbusszal
Szállás: Hotel***
Ind. időpontok: 2014. 05. 01. - 2014. 06. 06.
1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Zakopane – Krakkó (400 km) Reggel parassapusztai határátlépéssel megyünk Szlovákiába. Az országon áthaladva délután érkezünk Lengyelországba. Egyből megállunk egy mesés városban. Zakopane csodálatos fekvésű település, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétáló utca, a hatalmas piac, az ódon fatemplom, a Gubalowka-hegy mind ezt a tényt bizonyítják. Városi sétánk után Krakkó melletti szállásunkra utazunk, fakultatív vacsora (3 éj).

2. nap: Krakkó – Wieliczka (30 km) Reggeli után megismerkedünk a világörökség listán is szereplő Krakkóval. Először a Visztula partján fekvő királyi várba, a Wawelbe látogatunk el. A termekben tett sétánk közben a kalauzunktól alapos tájékoztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakóinak életéről. A várban tett nézelődésünket a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Folytatjuk Krakkó felfedezését a belvárossal. Fő látványosságok: Rynek, Posztóház, Mária-templom. Szabadprogramunk után késődélután megyünk Wieliczka fő látványosságának, a világörökségi listán is szereplő sóbányának megtekintésére. Itt leszállunk a bánya mélyébe. A közel kétórás program során bemutatják a nehéz munka rejtelmeit. A sóbányászat veszélyei, évszázados technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Szállás, mint előző nap.

3. nap: Auschwitz – Czestochowa (360 km) Reggeli után mindenki eldönti, hogy sétál, kirándul a szálloda környékén, vagy eljön velünk egy nagyon érdekes kirándulásra. Először a történelem egyik legmegrázóbb helyszínét keressük fel. Az auschwitzi láger manapság már csak emlékhely. A helyi idegenvezetőnk beszél a borzalmakról. Ezt követően a birkenaui tábornál is megállunk egy rövid időre, ahol szintén lehet fényképezni. A felkavaró és megrázó élmények után kifejezetten jó a nyugodt zarándokhely felkeresése Czestochowaban, ami e nagy katolikus országnak a legismertebb zarándokhelye. A Jasna Gorai kolostort a magyar pálos rend 1382-ben alapította, nevét is a magyar pálosoktól kapta. A Fekete Madonna kegykép két évvel később került a kolostorba és a következő években a kép által zarándokhellyé vált. Azóta is hívők százezrei keresik fel a Madonnát. A helyszínen nekünk is lesz időnk egy kis elmélyülésre. Estére érünk vissza a szállásunkra.

4. nap: Wadowice – Szlovákia – Budapest (440 km) Reggelit követően a katolikus hívők számára különösen érdekes helyet keresünk fel, Wadowicét. Itt született Karol Wojtyla, a későbbi II. János Pál pápa. A 20.000 lakosú településen, a pápa tiszteletére a szülői házban múzeumot rendeztek be. Meg lehet tekinteni a múzeumot, vagy a városkában lehet sétálni. Ezt követően Szlovákián keresztül kisebb pihenőkkel hazautazunk. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Min. létszám: 35 fő • Belépők kb.: 200 PLN

Szállás: 3 éjszaka *** szálloda 2 ágyas tusolós WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli
Utazás: Nyugati típusú autóbusszal (légkondicionálás, videó, italhűtő, kávéfőző)

részletek - foglalás
Lengyelországba egzotikus utazások
További képek, nagyítás
Krakkó és környéke (IF11601)
Ország: Lengyelország
Utazás: autóbusszal
Szállás: hotel
1. NAP: Találkozás 04.45-kor, indulás 05.00 órakor Sopronból. Budapest érintésével utazás Szlovákiába. Utunk során a Tátra vonulataiban gyönyörködhetünk. Délután látogatás a több mint 800 éves wieliczkai sóbányában. A 80–100 m-rel a felszín alatt lévő bányában az elmúlt években egy kisebb várost alakítottak ki, ahol a gyógyulni vágyók szanatóriumot, a szórakozni vágyók mozit, éttermet találnak. Kuriózumként itt a bányában fogyasztjuk el vacsoránkat, azt követően uta-zunk a Krakkó környéki szálláshelyünkre (3 éj). (kb. 630 km)

2. NAP: Reggeli után városnéző séta Krakkóban helyi idegenvezetővel. Az óváros központjában található Európa legna-gyobb tere, a Fő tér. Itt emelkedik az egykori kereskedelmi csarnokok együttese, a Posztócsarnok, közelében pedig a csodálatos szépségű Mária-templom, melynek tornyából óránként kürtszó üdvözli az idelátogatót. Betekintést nyerünk a Wawel-dombon emelkedő Királyi-palotába és a hozzátartozó waweli székesegyházba. Sétánk során látjuk majd Báthory István sírját és az egyik legrégibb európai felsőoktatási intézményt, az 1364-ben alapított Jagelló Egyetemet is. Délután szabadprogram vagy fakultatív kirándulás Auschwitz-ba. Látogatás az UNESCO Világörökségi listáján szereplő koncent-rációs táborban, helyi idegenvezetővel. Vacsora, szállás. (kb. 170 km)

3. NAP: Reggeli után egész napos szabadprogram Krakkóban vagy fakultatív kirándulás a lengyel katolicizmus központ-jába, Czestochowa-ba. Lengyelország “lelki fővárosába” a híres pálos rendi kolostoregyüttes és a Jasna Góra kápolna vonzza a zarándokokat, ahol láthatjuk a czestochowai Madonna képét is. A fakultatív kirándulásról visszatérve rövid szabadidő Krakkóban. Vacsora, szállás. (kb. 300 km)

4. NAP: Reggeli után hazaindulás, útközben látogatás Zywiecben, ahol a Habsburgok által alapított sörgyárat és múzeu-mot keressük fel. Hazautazás Budapesten át, érkezés Sopronba a késő esti órákban. (kb. 650 km)A részvételi díj a belépőket nem tartalmazza!

Belépők összesen: kb. 120 PLN


Szolgáltatások: közlekedés, szállodai elhelyezés 2–3 ágyas zuhanyzós szobákban, félpanzió, kísérő idegenvezető, útlemondási biztosítás


Felszállási helyek: Budapest • Tatabánya • Győr • Csorna • Kapuvár • Sopron
Krakkó-Zakopane-Wieliczka-Auschwitz (IF9258)38.900 Ft/fő
Ország: Lengyelország
Utazás: autóbusszal
Szállás: Hotel***
Ind. időpontok: 2014. 05. 01. - 2014. 08. 07.
1. nap: Budapest-Krakkó
Elutazás Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Lengyelországba. Délután városnézés
Krakkó történelmi városközpontjában, mely a Világörökség része. Séta a hangulatos óvárosban,
ahol a gyönyörű utcákon sétálva ismerkedünk a Világörökség által védett egykori koronázó város legfontosabb nevezetességeivel.
A város főtere, Európa legnagyobb középkori főtere, gyönyörű látnivalókkal fogadja a látogatókat. A X. században épült Szent Adalbert templom, a Mária-templom és a posztócsarnok megtekintése után a szállás elfoglalása az esti órákban.
2. nap: Krakkó-Wieliczkai sóbánya
Reggeli után a Wawelhez látogatunk, mely a XVII. századig a királyok koronázási és temetkezési színhelye volt. A boltíves, tornácos belső udvar és az egyedülálló flandriai gobelin kollekció a mai napig a palota legfőbb jellegzetessége.
Délután szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás az Unesco Világörökségek listáján szereplő
Wieliczkai sóbányába. A világ egyik legősibb sóbányájában, 135 méterrel a föld alatt csodáljuk meg ennek a titokzatos földalatti városnak a sóban faragott termeit. (Ár: 6.000,-Ft/fő)
3. nap: Auschwitz
Reggeli után fakultatív kirándulás az egykori koncentrációs táborba, Auschwitzba. (Ár: 4.000,-Ft/fő). Az áldozatok emlékére 1947-ben múzeumot hoztak létre az auschwitzi koncentrációs
tábor helyén. Birkenauban 21 fabarakk maradt meg, többségük úgy, ahogy az utolsó rab elhagyta, a többi leégett, csak a kemencék kéményei állnak, végeláthatatlan, ijesztő erdőként.
A múzeum megtekintése után visszautazás Krakkóba. Délután szabadprogram, a városnézés folytatása egyénileg.
4. nap: Zakopane-Budapest
Reggeli után utazás Zakopane-ba, a Tátra fővárosába, mely több, mint 2000 méter magas csúcsok között húzódik meg. A 850 méter magasan fekvő Zakopane a Tátra legismertebb turistaparadicsoma. Séta és vásárlási lehetőség a város hangulatos főutcájában, majd hazautazás a délutáni órákban. Érkezés Magyarországra az esti órákban.

Előfoglalási kedvezmények:
2014. január 01-31.-ig történő foglalás esetén: Rendkívüli előfoglalási akció keretén belül teljes összeg befizetése esetén 25%, előleg esetén 15% kedvezmény 5 hónapon kívüli indulás esetén! A különleges kedvezmény utanként csak korlátozott számban vehető igénybe! 25%-os kedvezménnyel utanként maximum 6 hely kerül értékesítésre! Az akció visszavonásig érvényes!
Február 1-28-ig történő foglalás esetén: teljes összeg esetén 15%, előleg befizetésével 10% kedvezmény.
Március 1-31-ig történő foglalás esetén : teljes összeg 10%, előleg befizetése esetén 5% kedvezmény.
részletek - foglalás
Világörökségek Lengyelországban (IF10409)46.900 Ft/fő
Ország: Lengyelország
Utazás: autóbusszal
Szállás: Hotel***
Ind. időpontok: 2014. 05. 15. - 2014. 10. 23.
1. nap: Budapest-Donovaly-Árva vára-
Kalwaria Zebrzydowska-Wadowice-Krakkó Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Rövid pihenő a szlovák síparadicsomban, Donovaly-ban, majd utazás az Árva folyó fölé emelkedő sziklaszirtre épült Árva várához. A várat még a Balassák ősei emeltették, a XIII. században épült, mint határvár. Folytatjuk utunkat az UNESCO által védett Kalwaria Zebrzydowska kisvárosába, mely régóta Lengyelország egyik legfontosabb zarándokhelye, s egyben Európa egyik legszebb kálváriája. Kezdetei a XVII. század elejéig nyúlnak vissza, amikor Mikołaj Zebrzydowski, az akkori krakkói vajda itt alapított kolostort és Krisztus Szenvedésének emlékére több kápolnát építtetett a jeruzsálemi Kálvária mintájára. Továbbutazás
Wadowice-be, Karol Wojtyla, II. János Pál pápa szülővárosába. Séta a hangulatos városközpontban, majd utazás a szállásra. Esti érkezés a krakkói szállodába.
2. nap: Krakkó-Wieliczka
Városnézés Krakkóban. Ez az évszázados történelmű, ódon vár - falakkal teli, megszámlálhatatlan múzeumú város volt valaha a lengyel királyok székhelye. Elsőként a Wawelhez látogatunk, mely a lengyel királyok koronázó és lakhelye volt. Séta az
Óvárosban és a Főtéren, mely a legnagyobb Európában. A Mária templom megtekintése, mely Európa egyik legnagyobb gótikus oltáráról híres. Délután szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás az UNESCO Világörökségek listáján szereplő Wieliczkai sóbányába.
Wieliczka a természet és az ember műve. A természet műve – a só és kristályai, valamint az emberi kéz alkotásai – a sóban kivájt folyosók, kápolnák, szobrok és csillárok. (Ár: 6.000,-Ft/fő)
3. nap: Auschwitz-Czestochowa
Délelőtt látogatás Auschwitz-ban. Az egykori koncentrációs táborban tett látogatásunk után továbbutazás Lengyelország zarándokok által leglátogatottabb helyszínére, az ország „lelki fővárosába”, Czestochowa- ba. A Pálosok Kolostorának megtekintése, ahol a határon túl is
magasztalt Czestochowai Szentanya képét őrzik. A Jasna Gora kolostor ad otthont a csodálatos ”Fekete Madonna” ikonnak, mely Európa egyik legismertebb Szűz Mária ábrázolása. A legenda szerint Szent Lukács evangélista festette egy cédrustáblára, amely a Szent Család otthonából származott. Visszaérkezés a krakkói szállásra az esti órákban.
4. nap: Zakopane-Debno-Dunajec
Reggeli a szállodában, majd látogatás a Tátra fővárosában Zakopane- ban, mely a legmagasabban fekvő város Lengyelországban. A több, mint 2000 méter magas csúcsok között meghúzódó hangulatos település olyan, mint egy ékszerdoboz. Vásárlási lehetőség
a helyi termékekből, majd továbbutazás. Következő megállónk Debno a XIV. században alapított falu, melynek szögek nélkül készített gyönyörű fatemploma az Unesco Világörökség
listáján is szerepel. Délután látogatás a festői környezetben, a Dunajec folyó fölött, sziklára épült gótikus nedeci várban, majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


Előfoglalási kedvezmények:
2014. január 01-31.-ig történő foglalás esetén: Rendkívüli előfoglalási akció keretén belül teljes összeg befizetése esetén 25%, előleg esetén 15% kedvezmény 5 hónapon kívüli indulás esetén! A különleges kedvezmény utanként csak korlátozott számban vehető igénybe! 25%-os kedvezménnyel utanként maximum 6 hely kerül értékesítésre! Az akció visszavonásig érvényes!
Február 1-28-ig történő foglalás esetén: teljes összeg esetén 15%, előleg befizetésével 10% kedvezmény.
Március 1-31-ig történő foglalás esetén : teljes összeg 10%, előleg befizetése esetén 5% kedvezmény.
részletek - foglalás
Valutaváltó (Aktuális valuta középárfolyamok):
=> HUF Magyar Forint
Üzenetek

 


>>>

KÖSSÖN UTAZÁSI

BIZTOSÍTÁST

ONLINE!

 

 


WORLD TOURS
UTAZÁSI IRODA

1113 Budapest
Villányi út 52.

Tel:+36-1-279-0075

+36-70-334-1133 (10:00-17:00)

E-mail:
worldtours@
worldtours.hu

Nyitvatartás: Hétfőtől - péntekig 10:00-17:00Árajánlatért kérjük
keresse e-mailben
vagy telefonon
Irodánkat!

 

 

 

 

  


Akciók - Partnereink - Rólunk - Foglalási útmutató - Linkcenter - Médiaajánlat - Hírlevél - Országleírások - Játék
2004 © Copyright Interfocus Kft.      Email: info@interfocus.hu      Programozás, design és hosting: Ensim.hu